Dr. Claudia Mehedințu - Obstetrică-ginecologie

Dr. Claudia Mehedințu

Medic primar obstetrică-ginecologie


Dr. Claudia Mehedințu

Sunt medic primar obstetrică ginecologie, cu o experiență de 15 ani, Profesor universitar în cadrul Departamentului 13 Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” cu integrare clinică în cadrul Spitalului Clinic ”Nicolae Malaxa”, doctor în medicină și din toamna anului 2017 în urma susținerii tezei de abilitare intitulată “Cercetări asupra patologiei ginecologice survenită postnatal” am devenit coordonator de studii doctorale. În urma cursurilor și examenelor susținute am obținut competențe în Ultrasonografie Obstetricală și Ginecologică, Histeroscopie, Laparoscopie Ginecologică, Infertilitatea Cuplului și Tehnici de Reproducere Umană Asistată, Medicină Materno – Fetală, Colposcopie, Planificare Familială și Managementul Serviciilor de Sănătate.
Activitatea profesională cuprinde preponderent preocupări în domeniul medicinei materno-fetale (obstetrica modernă) și chirurgiei minim invazive (laparoscopia ginecologică)– chirurgia afecțiunilor benigne ginecologice, în special endometrioza.
Dacă obstetrica clasică însemna îngrijirea femeii gravide, obstetrica modernă se adresează atât mamei cât și fătului, astfel apărând conceptul de medicină fetală – fetus as a patient. Utilizarea ecografiei și analizei genetice permit dezvoltarea cunoașterii patologiei fetale și/sau materne = depistarea sarcinilor cu risc obstetrical crescut. Sunt posibile astfel o serie de intervenții diagnostice și terapeutice, ceea ce permite o conduită / supraveghere specială a acestor sarcini.
VALORILE în care cred sunt: creativitatea, spiritul de echipă, corectitudinea, flexibilitatea, îmbunătăţirea calităţii vieţii, valori pe care cred cu tărie că le voi întâlni în cadrul colectivului Clinicii SMART.

Servicii:

 • Consultație inițială Obstetrică-Ginecologie  Cost: 300 lei
 • Consultație infertilitate cuplu  Cost: 250 lei
 • Ecografie transvaginală  Cost: 200 lei
 • Montare pesar  Cost: 150 lei
 • Montare sterilet  Cost: 500 lei
 • Extragere sterilet  Cost: 300 lei
 • Biopsie col uterin  Cost: 200 lei
 • Aplicații locale podofilină  Cost: 60 lei
 • Incizie chist glandă Bartholin  Cost: 300 lei
 • Suprimare fire  Cost: 50 lei
 • Pansament  Cost: 50 lei
 • Test de nonstres  Cost: 75 lei

Sarcina cu risc este o sarcină în timpul căreia apar complicații atât în ceea ce privește mama, cât și fătul.
Unele gravide au probleme de sănătate diagnosticate înaintea sarcinii (trombofilii, diabet, lupus eritematos sistemic sau alte patologii autoimune, sindrom antifosfolipidic, obezitate, tiroidite autoimune, hipertensiune), patologii care pot duce la complicații ale sarcinii dacă nu sunt investigate, tratate și urmărite corespunzător. Alte probleme de sănătate pot apărea în timpul sarcinii (diabet sau hipertensiune gestațională). Indiferent de complicație, comună sau rară, există căi prin care acestea pot fi manageriate corespunzător, în așa fel încât mama și bebelușul să se simtă în siguranță pe parcursul celor 9 luni de călătorie împreună. În cadrul acestui centru, oferim centralizarea și integrarea informațiilor obținute în urma tuturor acestor consulturi, analiza interacțiunilor medicamentoase și impactul acestora asupra mamei și fătului cu evaluare raport risc/beneficiu și stabilirea unui plan de tratament optim pentru gravidă.
Boala abortivă afectează unul din 200 cupluri și există mai multe cauze: infecțiile, anomaliile anatomice, nivelul scăzut de progesteron, anomaliile cromozomiale, mecanismele imunologice sau trombofiliile.
Unele dintre gravide au mai multe cauze de pierdere a sarcinii. Suntem aici să le descoperim împreuna cu răbdare și perseverență.