
Video: Totul despre bolile de sânge.
Anemia nu este o boală, ci o cauză secundară pentru altă boală. Care sunt principalele simptome ale trombozei. Ce este leucemia acută și cât de gravă este această boală.
Care sunt cauzele apariției limfomului Hodgkin.

Video: introducere în ABC-ul geneticii cu Dr. Adrian Trifa
Dr. Adrian Trifa, medic specialist genetician, președintele Asociației Noi pentru EI (NEI), discută cu Elena Oceanu la Medika TV noțiuni de bază despre implicațiile geneticii în starea noastră de sănătate.

Video: Despre cancerele sângelui
Telemedika, interviu cu Dr. Mihaela Andreescu – Cum se manifestă și cum se tratează cancerele sângelui.
Testul Panorama
Screening pentru:
Trisomii;
Anomaliile cromozomilor sexuali;
Microdeleții (Sindromul Di George, Sindromul deletiei 1p36, Sindromul Angelman, Sindromul Prader Willi, Sindromul Cri du Chat)
Leucemia limfocitară cronică
Leucemia limfocitară cronică este un tip de cancer al sângelui și al măduvei osoase (ne referim aici la țesutul din interiorul oaselor late, unde sunt fabricate celulele sanguine și nu la măduva neurologică care se află în canalul vertebral, aceasta fiind o confuzie frecvent întâlnită în practica curentă printre pacienții care se prezintă în serviciul…
Anomaliile cromosomiale și avortul spontan
Aneuploidia fetală reprezintă cauza cea mai frecventă a pierderilor de sarcină, fiind responsabilă de 50-70% dintre acestea. Cu cât pierderea de sarcină apare mai precoce, cu atât este mai importantă probabilitatea unei anueoploidii la produsul concepție.
O echipă de medici oferă testări gratuite pentru mutații genetice
O echipă de specialiști din Cluj-Napoca a înființat, în urmă cu aproximativ un an, o asociație care își propune să susțină testarea gratuită a persoanelor cu afecțiuni genetice precum cancer, sindrom Down, fi broză chistică, neurofi bromatoză, dat fiind faptul că accesul lor la acest tip de investigații este destul de limitat în România.
Limfomul Hodgkin
Limfomul Hodgkin este un cancer al sistemului limfatic, parte integrantă a sistemului imun și presupune în multe din cazuri un istoric de infecție cu virusul Ebstein Barr, deși s-au semnalat agregări familiale de pacienți cu această afecțiune.

Video: Multidisciplinaritatea în lupta cu cancerul
Dr. Mihaela ANDREESCU
Interviu realizat de Isabela Vasile/Rouge Media
Anemiile
Anemia este prin definiție o scădere a valorii hemoglobinei din sânge.
Există o serie de simptome comune întâlnite în majoritatea tipurilor de anemie: astenie fizică, piele palidă, scăderea rezistenței la efort, dureri de cap, stări de amețeala, mâini și picioare reci, dificultăți de concentrare, irascibilitate, insomnie.
Întrebări și răspunsuri despre avortul recurent
În ultimii ani au crescut foarte mult problemele legate de fertilitate, a crescut mult numărul pacientelor care se confruntă cu pierderi de sarcină. Care ar fi cauza acestor probleme?
Cauze endocrine ale avortului recurent
Avortul se definește ca pierderea spontană a unei sarcini înainte ca fătul (sub 500 gr) să fie viabil.
Avortul spontan recurent (ASR) sau habitual se definește ca pierderea spontană a mai mult de două sau trei sarcini înainte de vârsta gestaționala de 20 săptămâni.
Avortul clinic este pierderea unei sarcini ce a fost anterior evidențiată…

Tratament modern pentru leucemii
Dr. Mihaela Andreescu vorbeste despre tratamentul nou, de succes, in leucemiile granulocitare cronice, dar si despre posibilele cauze si simptomele acestei afectiuni.

Video: Despre simptomele şi tratamentul leucemiei
TVR1, Vreau să fiu sănătos, Despre simptomele şi tratamentul leucemiei

Video: Ce spun grupele de sânge despre noi
Moment din ediţia de sâmbătă, 25 aprilie 2015, a emisiunii Vreau să fiu sănătos, TVR1.

Video: Bolile sângelui
Emisiunea “Prețuiește sănătatea” Bolile sângelui
Invitat: Dr. Mihaela Andreescu, medic hematolog

Video: Despre cancerele sângelui
Doctorul Zilei – LiveDoc cu dr. Mihaela Andreescu, hematolog despre cancerele sângelui
Simptome care pot anunța apariția limfomului
Limfomul, cum este cunoscut în general, este o formă de cancer a sângelui, adica o proliferare necontrolata a limfocitelor, care sunt celulele albe din sange, cu rol in apararea anti-infectioasa. Limfomul este de foarte multe tipuri, dar in mare se clasifica in: limfom non-Hodgkin și limfom Hodgkin.