Dr. Andrei Popescu

Dr. Andrei Popescu

Medic specialist oncologie
Doctorand științe medicale

Oncologie
Dr. Andrei Popescu

Servicii:

  • Consultație inițială  Cost: 300 lei
  • Consultație de follow-up  Cost: 200 lei
  • Consultație de second opinion  Cost: 500 lei  Trimite dosar medical
Am absolvit facultatea in anul 2008, am terminat rezidentiatul 5 ani mai tarziu, iar din anul 2014 am avut ocazia de a-mi pune in aplicare mai multe idei despre practica oncologica, in calitate de medic specialist, angajat al Spitalului Clinic Colentina.
Abordarea terapeutica optima a tumorilor maligne este, in medicina moderna, una multidisciplinara. De la diagnostic pana la tratament si recuperare, acest lucru inseamna colaborarea dintre membrii unei echipe compuse din medicul specialist de organ, anatomopatolog, chirurg, specialist de radioterapie, specialist de oncologie medicala, specialist in recuperare medicala, psihoterapeut, specialisti in terapia suportiva, asistenti medicali specializati, nutritionist, asistent social, etc. Rolurile medicului specialist de oncologie medicala sunt multiple, dar cel mai important este, probabil, coordonarea echipei multidisciplinare in scopul adaptarii celor mai inalte standarde terapeutice la nevoile particulare ale unui pacient individual. Pe langa obligatia pe care o are de a cunoaste in profunzime cele mai moderne dovezi stiintifice din domeniu, de a fi la curent cu ghidurile moderne de tratament, in permanenta schimbare, medicul oncolog trebuie sa demonstreze mereu si capacitatea de colaborare cu ceilalti colegi implicati in managementul fiecarui caz in parte; este astfel constrans sa detina, cel putin la nivel teoretic, cunostinte de baza din toate celelalte specialitati medicale conexe. Nu mai putin important este rolul de medic curant al oncologului ajuns fata in fata cu pacientul, care inseamna intotdeauna, pe langa competenta tehnica, si capacitatea de a ramane sensibil la suferinta fizica si spirituala a unui om aflat la grea incercare, pentru ca astfel sa poata adapta obiectivele terapeutice la dorintele si valorile morale ale pacientului.
Personal, inca din rezidentiat, m-am simtit onorat sa ma consider un soldat in lupta cu “boala secolului”. Am primit inspiratia de a urmari aceasta specialitate inca din primii ani de facultate, de la tatal meu, medic generalist de moda veche, care mi-a marturisit atunci uimirea lui despre progresele facute in tratamentul cancerului, progrese reflectate in evolutia buna a multor pacienti pe care, ca medic de familie, ii avea in urmarire. Incidental si intristator, cancerul, cu o incidenta in crestere, a ajuns sa afecteze si familia noastra. Ca atare am decis sa fac din lupta cu cancerul o problema personala, sa ajung sa pot da o mana de ajutor acolo unde mi se cere, sa impiedic aceasta boala sa ne stirbeasca din umanitate, sa ne sperie, sa ne intristeze, asa cum face de fiecare data in mod necrutator, si, nu in ultimul rand, prin maniera de a profesa, sa aduc cinste tuturor celor care, in misiunea mea, m-au ajutat sa invat sau sa ma afirm, intelegand ca aceasta boala este inamicul tuturor.